Meren in Noord-Holland

Overzicht van watersport meren in Noord-Holland

Meren in Noord-Holland

De provincie Noord-Holland kent een groot aantal meren waarvan de meeste uitermate geschikt zijn voor de watersport en recreatie. Je kunt er met een motorboot, zeilboot, kano of sloep varen, waterskiën, windsurfen, vissen, zwemmen etc.
In de omgeving van deze meren in Noord-Holand zijn vaak bootverhuur bedrijven en yachtcharters waar je een boot kunt huren.

Bootje huren in Noord-Holland?

Toch zul je wel eens denken op een mooie zonnige dag: We gaan vandaag een boot huren rond een meer in Noord-Holland. Maar waar gaan we dat doen? Ofwel: voor welk meer kiezen we? De Loosdrechtse Plassen, de Vinkeveense Plassen en het Markermeer zijn de meest populaire meren, maar er zijn ook nog diverse andere mooie meren waar je een sloep, kano, motorbootje of zeilboot kunt huren. Op deze pagina tonen wij je een overzicht van de meren in Noord-Holland die populair zijn als het gaat over watersport, recreatie en bootverhuur.
 

Het AlkmaardermeerAlkmaardermeer

Het Alkmaardermeer ligt in Noord-Holland, ten zuiden van Alkmaar en grenst aan Akersloot. Samen met het Uitgeestermeer vormt het samen het populaire watersportgebied Alkmaarder en Uitgeestermeer.
 

Het IJmeerHet IJmeer 

Het IJmeer is een randmeer en ligt tussen Amsterdam en Almere. Het IJmeer is qua ligging verdeeld over 2 provincies: Noord Holland én Flevoland. ​Bij Almere wordt het IJmeer door de Hollandse Brug gescheiden van het Gooimeer.
 

Het AlkmaardermeerHet Amstelmeer

Het Amstelmeer ligt aan de westkant van Wieringen in Noord-Holland. Het meer is vooral populair onder windsurfers. Aan het meer zijn diverse stranden die uitermate geschikt zijn voor dagrecreatie.
 

Het EemmeerHet Eemmeer

Het Eemmeer is een 1340 hectare groot meer tussen de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland. Het Eemmeer wordt gemeenschappelijk door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer beheerd.
 

Het GooimeerHet Gooimeer

Als je in de buurt van Almere, Huizen en/of Naarden een boot wilt huren, dan kun je genieten en varen op Het Gooimeer. Het Gooimeer is één van de zuidelijke Randmeren.