Mijn favorieten (0)

Dokkumer Ee brugFoto: Dokkumer Ee brug

Algemene informatie bruggen en sluizen in Friesland.

Van 1 november 2022 tot 1 april 2023  worden de bruggen in heel Friesland alleen op afspraak bediend. Niet "even een belletje en we komen er aan" maar je moet tenminste 2 uren van te voren bellen. Hiervoor is de zgn. "vaarweg-telefoon" beschikbaar. Deze is iedere maandag t/m vrijdag van 08.30 t/m 16.00 uur bereikbaar via nummer 058-2925888.

De openingstijden van de bruggen en sluizen in Friesland vindt je op deze kaart>>. Voor bruggen met uitzondering op de standaard bedieningstijden van de bruggen, actuele stremmingen of te verwachten oponthoud check je de website www.vaarweginformatie.nl of op Twitter het account van Scheepvaart Friesland.

Bediening voor beroepsvaart buiten de standaardtijden

De beroepsvaart kan buiten het recreatieve seizoen rekenen op ongeveer dezelfde tijden als buiten het recreatieve seizoen. Voor de beroepsvaart geldt ook dat zij minimaal 2 uren van tevoren moeten bellen naar 058-2925888. Dit nummer is ook voor de beroepsvaart bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 16.00 uur.

Brugtijden in het naseizoen en de winter

In het najaar en in de winter zijn de bruggen en sluizen in Friesland van 1 november t/m 1 april tussen 9.00 - 17.00 uur op afroep open. Op zon- en feestdagen worden deze niet bediend.

Voor de bedieningstijden en bereikbaarheid van de gemeentelijke bruggen in Friesland gelden in principe dezelfde regels en bedieningstijden. Voor de gemeentelijke bruggen kun je echter beter wel eerst informeren bij de betreffende gemeente in Friesland.