Boot huren: vroegboeken of last minute?

zekerheid vs. korting

Vakantie: binnen of buitenland...

Nu je dit artikel leest zit je waarschijnlijk al met de gedachten bij de vakantie. En dan zit je dus ook met allerlei vragen in je hoofd, zoals: "gaan we in Nederland op vakantie of gaan we naar het buitenland" of "gaan we naar een hotel, huren we een camper of gaan we een boot huren"...  Als we hier alle mogelijkheden zouden omschrijven dan zijn we daarna zelf wel aan vakantie toe. Daarom richten we ons hier op onze favoriete vakanties... een boot huren, in Nederland.

Luxe motorboot huren
Blue Sky | Sneek | ID: 1677 >>

Het vakantie budget

Het type vakantie waar je voor kiest kan afhankelijk zijn van het vakantiebudget. Omdat wij denken dat we alles over de bootverhuur en vaarvakanties weten, leggen we je hier de verschillende mogelijkheden uit. Je kunt al heel vroeg jouw favoriete motorboot, motorjacht of zeiljacht boeken of je gokt op een meevaller, verderop in het seizoen. Tussen die 2 opties in zit ook nog een breed gebied waar je uiteraard ook een jacht kunt boeken. 

Vroegboeken

Één van de voordelen om al vroeg jouw zeiljacht of motorjacht te huren is dat er door diverse bootverhuurders een vroegboekkorting wordt aangeboden. Dan hebben we het uiteraard niet over een boot reserveren in mei en juni, maar echt al vroeg een boot boeken dus. Tussen oktober en februari ongeveer. Als je toch al vroeg weet dat jouw vakantie een vaarvakantie wordt, dan kun je het beste het ideale jacht dat volledig past binnen jullie vakantiewensen, zo vroeg mogelijk boeken. Dan is jullie vaarvakantie verzekerd van het ideale zeiljacht of motorboot/motorjacht en ook nog eens met korting! Let op: Niet alle bootverhuurbedrijven werken met een vroegboekkorting op hun schepen. Maar laat dat niet de keuze zijn om jullie favoriete jacht aan je neus voorbij te laten varen.  

sailcharter_friesland_platbordem_workum
Lemsteraak| Heeg Friesland | ID 929 >>

Lastminute een boot huren

De meest luxe, grote en populaire motorjachten, zeiljachten, kampeersloepen en vakantiehuisjes aan het water worden al vroeg geboekt. De middenklasse boten qua leeftijd, luxe en populariteit, blijven soms iets langer beschikbaar. De beste reden om later te boeken is toch wel omdat je pas op een later moment voor een bootvakantie hebt gekozen. Want lastminute kortingen worden in de bootverhuur maar weinig aangeboden. Hooguit als een boot bijvoorbeeld een week of 10 dagen voor de vertrekdatum nog geen gezelschap heeft gevonden. Maar de echte kortingen worden in de bootverhuur toch ingezet om de vroegboekers te belonen.

Zekerheid bij vroegboeken

Als we de balans opmaken van voordelig én verstandig boeken dan is de conclusie toch wel dat het vroeg boeken van een boot meer zekerheid geeft én meer kans op een korting. Maar mocht je toch op het laatste moment beslissen om jouw vakantiebestemming te zoeken in de lastminute bootverhuur dan zal er ongetwijfeld nog wel aanbod zijn, maar uiteraard is de spoeling dan wel aanzienlijk dunner. Als je dus enigszins snel vertrekt voor een vaarvakantie in Friesland, zorg dan wel dat je op de hoogte bent van de bedieningstijden van de bruggen en sluizen in Friesland en andere provincies.

Zeiljacht huren
Noordkaap | Makkum ID: 1416 >>

Online lastminute boot boeken

En voor al die mensen die voor een lastminute vaarvakantie niet het hele internet willen afstruinen voor een beschikbare motorboot of zeiljacht hebben wij dit platform LastminuteVaren.nl opgezet, waardoor je in 1 oogopslag het aanbod van de lastminute bootverhuur kunt zien. En let op: jouw reservering op LastminuteVaren.nl wordt rechtstreeks door het bootverhuurbedrijf verwerkt en afgehandeld. De tarieven voor een lastminute bootvakantie is hier dus gelijk aan de prijs van de yachtcharter.

Of het nu lastminute bootverhuur wordt of je speelt of save, wellicht met een vroegboekkorting of je wilt eerst maar eens weten wat de kosten per dag zijn om een boot te huren... wij wensen jullie een fijne vaarvakantie! 

HollandBootsverleih.de

Ob es sich um eine Last-Minute-Bootsmiete handelt oder Sie auf jeden Fall reisen, vielleicht mit einem Frühbucherrabatt ... wir wünschen Ihnen einen angenehmen Bootsurlaub!  Besuchen Sie HollandBootsverleih.de für das Angebot an Yachtcharter für Motoryachten und Segelyachten in Holland