Zeiltochten op de Waddenzee

Als je op zoek bent naar een unieke zeiltocht, dan is de Waddenzee als bestemming een absolute aanrader. Zeilen op de Waddenzee staat garant voor onvergetelijke indrukken, zoals het droogvallen op het Wad, de natuur, zandbanken met zeehonden en een bijzondere populatie vogels en andere dieren.

Zoals Wikipedia het omschrijft heeft de Waddenzee een grote natuurwaarde en staat deze sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst. Wereld erfgoed staat voor cultureel en natuurlijk erfgoed dat beschouwd wordt als onvervangbaar.

Foto: Ronde Walvis

Ligging van de Waddenzee

In ieders gedachten is de Waddenzee het gebied tussen de Nederlandse Waddeneilanden en de Noordzee in het Noorden en aan de zuidzijde het vaste land van Nederland. Maar de Waddenzee loopt ook nog door in Duitsland en zelf tot aan Denemarken. In totaal maar liefst een lengte van zo'n 500 kilometer en gemiddeld 20 kilometer breed.

Recreatie, visserij en economie

De Waddenzee is een belangrijk gebied voor de beroepsvisserij. Naast deze economische factor wordt er in de Waddenzee ook geboord naar aardgas. Ondanks dat er momenteel veel te doen is over deze aardgas boringen, is dit nog steeds een belangrijke bron van inkomsten voor onze economie. Ook al wordt de hoeveel aardgas die jaarlijks geboord mag worden, steeds minder.
Naast de economische bijdrage van de Waddenzee is voor ons juist het recreatieve gedeelte van belang. Zoals al eerder gezegd staat dit prachtige natuurgebied garant voor de mooiste zeiltochten met schipper. En daar komen wij dan in beeld. Wij bieden je hier op LastminuteVaren.nl de mooiste zeiltochten op de Waddenzee voor o.a. bedrijfsuitjes en personeelsfeesten, bruiloften, familiefeesten, etc.

Foto: Klipper Isis Harlingen

Meerdaagse zeiltochten

Naast de dagtochten voor feesten en bedrijfsuitjes bieden de meeste Klippers en andere klassieke zeilschepen ook meerdaagse boottochten aan. En zo'n meerdaagse tocht is echt een onvergetelijke ervaring. Naast alle gezelligheid aan boord kun je overdag de schipper helpen bij het heisen van de zeilen en achter het roer plaats nemen om het schip op de juiste koers te houden. 's avonds met z'n allen aan boord met een borrel, wijntje of biertje of samen een van de vele mooie havenplaatsen in. Informeer bij onze klantenservice naar de mogelijkheden voor jouw gezelschap. Ook individuele zeiltochten om alleen of met enkele personen mee te varen behoort tot de mogelijkheden.

 

Kijk in de categorie Zeilen met Schipper voor het beschikbare aanbod. Staat jouw ideale uitstapje of de periode er niet bij, neem dan contact op met onze helpdesk, want ons totale aanbod houdt niet op bij alleen de lastminutes.