Een dagje varen en genieten met een sloep

Sloepvaren is puur genieten!
Helaas kennen we in Nederland veel regenachtige dagen, maar zodra de zon schijnt trekken we er met z’n allen massaal op uit. We gaan naar het strand, bezoeken een pretpark of maken een wandeling in het bos. Vaak denkt men bij mooi weer aan water, vandaar dat het huren van een sloep dan ook steeds populairder wordt. Je hebt een heerlijk verfrissend windje en wanneer het echt te warm is, kun je eventueel nog een duik nemen. Sloepen zijn er in verschillende soorten en maten. Van eenvoudig tot luxe en voor kleine en grote groepen. Ben jij van plan om binnenkort een dagje te gaan varen met een sloep? Lees dan zeker even verder...

Foto: FrieslandZeilen

Eenvoudige en luxe sloepen

Je bent er waarschijnlijk al achter gekomen dat er heel wat sloepen te huur worden aangeboden op het internet. De ene sloep is nog mooier dan de ander en een keuze maken is dan wel lastig. Met mooi weer gaan de sloepen als warme broodjes over de toonbank, dus zal het aanbod een stuk kleiner zijn. Of je nu een eenvoudige of luxe sloep huurt, een dag op het water wordt onvergetelijk! Je komt op plekken waar je normaal gesproken niet snel zal komen. Je vraagt je vast af wat dan het verschil is tussen een eenvoudige en luxe sloep. Een luxe sloep is qua uitrusting een stuk uitgebreider. Denk aan een zwemtrap, zwemplateau, zonnendek met kussens, kussens in de kuip, radio met USB-aansluiting en een elektrische koelbox. Dit geldt natuurlijk niet voor alle luxe sloepen, maar dit is wel ongeveer wat je kan verwachten van een luxe sloep. De eenvoudige sloep heeft slechts een deel van deze uitrusting. Vaak beschikken deze sloepen wel over kussens in de kuip en een zwemtrap. Voordat je daadwerkelijk een sloep gaat reserveren, raden wij je aan om goed naar de specificaties te kijken. Zo kom je ook niet voor verrassingen te staan. 

Foto: Ottenhome Heeg

Sloepen voor kleine en grote groepen

Wanneer je met je gezin een sloep wilt huren, is een sloep voor maximaal 6 personen waarschijnlijk groot genoeg. Iedereen kan comfortabel zitten en daarbij is er nog ruimte voor eventuele tassen die mee aan boord gaan. Maar voor een familie of vrienden-uitje zul je toch een grotere sloep nodig hebben. Op deze website verhuren wij sloepen tot maximaal 12 personen. Ben je met meer dan 12 personen? Dan zou je eventueel een extra sloep bij kunnen huren. Natuurlijk bestaan er ook sloepen waar 12+ personen op kunnen, maar vaak worden deze boten bestuurd door een schipper en mag je dus niet zelf varen. Voor de sloepen die wij op onze website aanbieden heb je geen vaarbewijs nodig.

Een sloep huren in Friesland

Geniet van een heerlijk windje, de zonnestralen op je huid en natuurlijk de schitterende natuur langs de kant. De natuur in Friesland is onlangs uitgeroepen tot de mooist van Nederland en die kun je het beste bekijken vanaf het water. Het fijne aan het huren van een sloep is, dat je op plekken komt waar grote boten niet kunnen komen. Je kunt door diverse kleine dorpen varen en zelfs de allerkleinste vaartjes in Friesland zijn voor jou toegankelijk. Onderweg kun je genieten van verschillende dieren op het water. Denk aan eenden, meerkoeten en kluivenduikers. Deze dobberen gezellig met je mee. Bovendien is een sloep erg gemakkelijk te bedienen. 

Foto: Centerpoint Charters

Wat kost een dagje varen met een sloep?

Zoals we al eerder aangaven zijn er eenvoudige en luxe sloepen te huur. Aan een luxe sloep hangt natuurlijk een hoger prijskaartje dan aan een eenvoudige sloep, want je krijgt er immers ook meer voor terug. Hoe meer wensen jij aan de boot stelt, hoe hoger de prijs zal uitvallen. Voor een eenvoudige sloep ben je ongeveer € 130,- per dag kwijt. Een luxe sloep kost al gauw € € 180,- tot € 200,- per dag. Per boot wordt aangegeven of de prijs inclusief of exclusief brandstof is. Je krijgt de boot volgetankt mee en moet deze uiteraard ook weer volgetankt inleveren.  

Kampeersloep in Friesland huren

Wil je een sloep voor meerdere dagen huren? Dan is een kampeersloep de perfecte oplossing! Op een kampeersloep kunnen maximaal 4 personen overnachten. De kampeersloepen in Friesland en andere watersportgebieden in Nederland beschikken over een aanrecht met koelkast, wastafel en een 2-pits spiritus kooktoestel. Voor een kampeersloep heb je geen vaarbewijs nodig. 

Foto: Recreatiecentrum Sneek

Vaarroutes

Friesland kent hele mooie vaarroutes, maar ook elders in Nederland is het heerlijk vertoeven met een sloep. Je krijgt van de verhuurder diverse vaarroutes mee aan boord, maar je mag natuurlijk ook je eigen route uitstippelen. De dag verhuur is meestal van 09.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags, dus hou er wel rekening mee dat je voor die tijd weer terug bent.