Droogvallen op het wad

De zeilschepen

Veel authentieke zeiljachten zijn uitgevoerd met een platte of vlakke bodem. Deze traditionele zeiljachten staan bekend als de zgn. platbodems. Deze platbodem zeiljachten zijn door hun vlakke, ietwat ronde bodem zeer geschikt voor het droogvallen. Tevens kunnen de schippers van deze imposante jachten zo hun schip door ondiepe wateren manoeuvreren. De vlakke bodem maakte het de schipper mogelijk zijn platbodemschip tijdens laag tij te laten droogvallen....

Foto: Klipper Isis

Uitstapje in de Waddenzee

Als het waterpeil bij afgaand getij zakt, dan stuurt de schipper zijn platbodem zeiljacht naar naar een plek waar de omstandigheden voor het droogvallen optimaal zijn. Daarna wordt het anker wordt uitgegooid. En dan is het wachten op het zakken van het water. Dit is prachtig om te zien. Zeker als de zeebodem in zicht komt. Als het zeewater volledig is gezakt is, ligt het zeilschip dus op de bodem van de zee en is dus drooggevallen. Een bijzondere ervaring!
Alle gasten mogen nu van boord, waarna iedereen dus een uitstapje óp de zeebodem kan maken, ín de Waddenzee!
De schipper weet dan ongetwijfeld veel toe te lichten over alles wat je op dat moment ziet en beleeft. Het Wad, de getijden, het droogvallen, zandbanken, de vogels, zeehonden, etc... Het droogvallen is dan zeker ook een unieke belevenis te noemen tijdens een bedrijfsuitje of zeiltocht op de Waddenzee.

Foto: Friesland Charter

Diverse zeiltochten

Deze unieke zeiltochten met schipper op een platbodem zeiljacht gaan uiteraard gepaard met een goed verzorgde catering, waardoor dit een uitstekende invulling is voor een familiefeest, bedrijfsuitje, verjaardag, reünie of jubileum.
Alle gasten aan boord mogen tijdens de zeiltocht actief meezeilen. De schipper zal hierbij de nodige aanwijzingen geven. En wie liever van het uitzicht geniet en juist even lekker wil bijkomen van de dagelijkse beslommeringen, die is daar uiteraard volledig vrij in. Op deze website kun je online lastminute zeilen met schipper reserveren. via de categorie "Zeilen met schipper".

Droogvallen tijdens een bedrijfsuitje

Voor een bedrijfsuitje is een dergelijke zeiltocht veel meer dan de gezelligheid en de bijzondere ervaring van het droogvallen. Door het gezamenlijke zeilen, de teambuilding waarbij de collega's samen het schip op koers houden e.d. krijgt niet alleen het zeiljacht de wind in de zeilen maar daarna het bedrijf zeker ook.
De inzet is dus om niet alleen het zeiljacht de juiste koers gevaren, maar ook het bedrijf zal nog lang daarna de wind in de zeilen houden.

Foto: Zeilschip Mars

Informatie over zeiltochten met een schipper

Wil je meer informatie over een zeiltocht op het IJsselmeer of de Waddenzee of specifiek over het droogvallen, dan kun je onderstaand formulier invullen of telefonisch contact opnemen met onze klantenservice.