Yachtcharter in Nederland

Een breed begrip!

Als u op het internet zoekt om een motorboot of zeiljacht te huren, dan loopt u regelmatig tegen het begrip Yachtcharter aan. Misschien bent u op zoek naar een motorboot en vindt u bij het aanbod bootverhuur van de Yachtcharter alleen maar zeiljachten. Of juist andersom. U wilt een zeilvakantie boeken en ziet bij het aanbod boten huren alleen maar motorboten.
Verwarrend misschien, maar niet meer als u onderstaande heeft gelezen.

Yachtcharter als internationaal begrip

Zoals het woord al doet vermoeden is het een internationaal gebruikt woord voor bootverhuurbedrijf. Eigenlijk nog meer voor expliciet jachtverhuur. Yachtcharter = jachtverhuur!
Zowel bij de verhuur van motorboten als zeiljachten is het bootverhuur bedrijf automatisch een Yachtcharter. Ook in Nederland wordt dit begrip gebruikt bij beide soorten verhuur van jachten. Ook hier bij ons, maar dan uitsluitend voor de last minute bootverhuur in Holland.

Yachtcharter voor motorboten

Als er internationaal gezocht wordt naar verhuur van motorboten dan wordt er dus gezocht op een Yachtcharter. In het Nederlands is de schrijfwijze Jachtcharter, maar de meeste bootverhuur bedrijven treden naar buiten met internationale uitstraling. U zult dit vooral veel tegenkomen als u een boot gaat huren in Friesland. Deze provincie trekt namelijk watersporters uit diverse landen, waardoor hier vaak voor de internationale begrippen wordt gekozen.

Yachtcharter voor zeiljachten

Ook voor de bootverhuur van zeiljachten wordt dus internationaal gezocht op Yachtcharter. Het leek even verwarrend, maar het is gewoon de verhuur van jachten. Zowel zeiljachten als motorjachten dus.