Noord-Holland is the place to be om een boot te huren

Noord-Holland is the place to be voor iedereen die een boot wil huren. In Noord-Holland zijn namelijk veel voorzieningen voor watersportliefhebbers. Of je nu een motorboot of zeiljacht gaat huren of  je wilt kitesurfen of lekker relaxt een sloepje huren… dan ben je hier op de juiste plek. Er zijn diverse grachten en meren en niet te vergeten, de prachtige kustlijn. Hier zijn prachtige vaarroutes in Noord-Holland voor beschikbaar. Dit maakt deze waterrijke provincie tot the place to be voor alle categorieën watersportliefhebbers. Of je nu een ontspannen dagje met een sloep of motorbootje op het water wilt doorbrengen of met een motorjacht of zeiljacht deze provincie wilt ontdekken... Noord-Holland biedt hiervoor talloze mogelijkheden. 

Welke boten kun je huren in Noord-Holland?

Als je Noord-Holland vanaf het water wilt ontdekken dan zijn er 4 soorten boten die veel gehuurd worden. Dat begint met een sloep of motorbootje die je voor een dag kunt huren. Overigens zijn er ook kampeersloepen waarop je kunt overnachten. Tevens zijn de open zeilboten zeer gewild voor een dagje zeilen. De Polyvalk en de Randmeer zijn hierbij toch wel favoriet. En voor de meerdaagse tochten of vaarvakanties kun je in Noord-Holland bij diverse bootverhuurbedrijven motorjachten en zeiljachten huren, in diverse lengtes én prijsklassen.

Motorboten of motorjachten??

Deze titel geeft wellicht enige vraagtekens, want wat is nu eigenlijk het verschil tussen die 2? Vaak wordt gedacht dat een motorboot kleiner of minder luxe is dan een motorjacht, maar beiden worden over het algemeen genoemd voor dezelfde categorie boten. Geen verschil dus tussen het huren van een motorboot of motorjacht. Je kunt een motorjacht in Noord-Holland huren voor een heerlijk weekendje of midweek varen of voor een heerlijke vaarvakantie in Nederland van 1 of 2 weken. In beide gevallen kun je prachtig op de diverse kanalen en meren varen en 's nachts aanleggen in 1 van de vele jachthavens. En als je het motorjacht een week of langer gaat huren, dan zijn het Markermeer en IJsselmeer zeker ook een aanrader om te gaan varen. Een aanrader: leg je boot aan bij de diverse nieuw aangelegde natuureilandjes van de Marker Wadden. De natuur met veel bijzondere vogels is hier echt prachtig. 

Zeilen in Noord-Holland

Noord-Holland is een populaire bestemming voor de liefhebbers van zeilen. De beleving en het genieten gaat hierbij  toch net een paar stapjes verder dan bij het varen op een motorjacht. Het ene moment ben je even actief bezig met het zeilen en op een volgend moment heb je een meer of kanaal bereikt waar je met de wind in de zeilen bijna alleen maar hoeft te genieten. Hierbij ben je nog net even een stapje dichter bij de natuur dan met andere boten. En als je voldoende zeilervaring hebt dan zijn de kustlijn van Noord-Holland en het IJsselmeer echte aanraders voor een prachtige zeilvakantie. Lijkt het zeilen jou ook zo mooi, maar heb je er geen ervaring mee? Neem dan eens 1 of enkele zeillessen om te voelen of er echt een zeiler in jou schuilt. Je zult er zeker geen spijt van krijgen. Er zijn meerdere zeilscholen in Noord-Holland. 

Een sloep huren in Noord-Holland

Als je gewoon een dagje van het water wilt genieten dan is het huren van een sloep in Noord-Holland een garantie voor een hele mooie dag. De sloepverhuurders beschikken over mooie vaarroutes in de omgeving van hun locatie. Tussendoor kun je de sloep aanleggen in 1 van de vele authentieke dorpjes en steden in Noord-Holland, op z'n mooist aan de kade van een terras of restaurant. Om een sloep te huren hoef je niet over veel ervaring te beschikken. Wordt het jouw eerste keer varen? Geef dit dan door bij het reserveren van de sloep. De verhuurder van de sloepen zal je dan zeker een goede uitleg en instructie geven en wellicht even een eindje met je varen voor de basiservaring. Een dagje varen en genieten met een sloep in Noord-Holland is dankzij de prachtige omgeving rond het water een absolute aanrader. 

Zeilen in een open zeilboot

In dit artikel over "een boot huren in Noord-Holland" mag de open zeilboot zeker niet ontbreken. De open zeilboot heeft deze naam te danken aan het ontbreken van een kajuit. Geen keukentje, slaapcabine of binnenruimte. De meeste open zeilboten zijn dan ook bedoeld voor een dagje heerlijk zeilen op 1 van de meren en andere wateren in Noord-Holland. Een open zeilboot is ook een prima voorganger voor een zeiljacht. Heb je eenmaal enige zeilervaring opgedaan dan zou je ook nog een stapje verder kunnen gaan naar een zeiljacht voor een heuse zeilvakantie. Er zijn overigens ook open zeilboten die d.m.v. een dekzeil de mogelijkheid bieden om toch aan boord van de zeilboot te overnachten. De Valk is daarvoor de meest gehuurde zeilboot om toch aan boord te kunnen slapen.

Wanneer je een vaarbewijs nodig bent?

Bij de verhuur van boten krijgen we vaak de vraag of je wel of geen vaarbewijs nodig bent. Dat is bij de meeste boten die we in dit artikel beschrijven echter niet nodig. Je moet namelijk een vaarbewijs hebben als je met een boot gaat varen die sneller dan 20 kilometer per uur kan. Dus ook als je minder snel vaart maar de boot die power wel heeft. Zo mag je dus ook niet zonder vaarbewijs met een bootje met buitenboordmotor varen die 20 km per uur of sneller kan varen. Ook als je een boot bestuurt van 15 meter of langer is het Vaarbewijs 1 verplicht. En je moet minimaal 18 jaar zijn om een boot te besturen waarbij het vaarbewijs verplicht is.

Noord-Holland heeft het... op én aan het water!

Mocht je dus in Noord-Holland wonen of ga je op vakantie in Noord-Holland, dan weet je nu dus dat je echt niet de provincie uit hoeft als je een dagje wilt varen of juist voor die vakantie een boot wilt huren in Noord-Holland. Ook de vakantiehuisjes aan het water zijn hier goed vertegenwoordigd. Er zijn diverse vakantieparken aan het water en ook zijn er veel particulieren die hun vakantiehuisje aan het water in Noord-Holland verhuren. Qua vaarwater en recreatie aan of op het water vind je hier dus alles voor een prachtige vakantie, weekend of dagje uit, zowel op het water als aan het water. 

Veel gestelde vragen over Wil je een boot huren in Noord-Holland? Check dit!

Een boot huren in Noord-Holland is een breed begrip. Vooral om je in Noord-Holland veel verschillende boten kunt huren. Motorjachten, zeiljachten, sloepen, zeilbootjes, kleine motorbootjes, etc. Je kunt hier op deze website online boten huren in Noord-Holland. En je kunt ook allerlei boten bekijken en rechtstreeks huren bij de verhuurders op BootverhuurinNederland.nl. Huur een boot die bij je ervaring past en niet groter is dan je aan kunt.

Je kunt in principe alle soorten boten huren in Noord-Holland. Van motorboten en zeiljachten tot sloepen, open zeilboten, kleine motorbootjes e.d. Bepaal eerst voor jezelf in welke regio of bij welk water je wilt gaan varen. Maar uiteraard moet je eerst weten met welk type boot en hoeveel mensen je wilt varen. Motorjachten en zeiljachten zijn meestal niet per dag te huur. Wel een midweek, weekend of week. Voor 1 dag zou je een mooie sloep kunnen huren. Deze gaan van 2 personen tot circa 12 personen.

Afhankelijk van de lengte, het merk, de luxe, het bouwjaar e.d. ligt in het hoogseizoen de prijs voor een weekend zeilen in Noord-Holland tussen € 600,- en €1200,- met uitschieters naar beneden en boven.

De kosten voor het huren van een motorjacht in de zomerperiode met 6 personen varieert gemiddeld van € 1400,00 tot € 2400,- per week met uitschieters naar boven, door de luxe en het bouwjaar.