Een vakantiehuisje huren in Friesland

Vakantiehuisje huren in Friesland

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de vakantie door te brengen in eigen land. Eigenlijk is dat ook niet zo gek, want Nederland kent vele mooie plekjes en het weer kan hier ook heel mooi zijn. Zeker wanneer je van watersport houdt, heeft Nederland je veel te bieden. In dit item richten we ons daarvoor op de de provincie Friesland.

De omgeving in Friesland is gevarieerd; van uitgestrekte landschappen met boerderijen, bossen en heidevelden tot het waddengebied in het noorden van Friesland. Natuurlijk ook het water, waar Friesland voor ongeveer 15% uit bestaat. De vakantiehuisjes in Friesland liggen vaak dichtbij en uiteraard ook aan het water!

Op deze pagina vertellen we je alles over het huren van een vakantiehuisje in Friesland.

Vakantiehuisje aan het water in FrieslandVakantiehuis aan het water in Lemmer

Jouw vakantie in de prachtige natuur van Friesland 

Zoals we al eerder aangaven is de provincie Friesland zeer gevarieerd. Hieronder zie je enkele populaire en natuurrijke gebieden in Friesland.

  • In het zuidwesten van de provincie vind je de Friese meren. Een prachtig, maar ook toeristisch gebied voor de watersporters.
  • In het oosten van Friesland liggen de Friese wouden, met uitgestrekte bossen, zandverstuivingen en heidevelden.
  • Ook kent Friesland vier nationale parken. Het nationaal park “Alde Feanen” ligt in het hart van de provincie. Het is een moerassig gebied en de ideale plek voor meer dan honderd soorten broedvogels.
  • Hou je van wandelen? Dan ga je naar het Drents-Fries Wold. Naast het genieten van de bossen, kun je ook beekdalen, heidevelden met vennetjes en uitstrekte stuifzanden bekijken.
  • Wat ook zeker een bezoekje waard is, is het Lauwersmeergebied. Dit gebied ligt op de grens van Friesland en Groningen. Het is een prachtig park met wateren, graslanden, bossen en zandplaten. Het gebied is zeer geliefd onder de wandelaars, fietsers en watersporters. Jouw vakantie in Friesland vindt dus plaats midden in de natuur!


Vakantiehuisje in IJlst
Foto: Vakantiehuisjes + electrosloep in IJlst

Friesland en de Elfstedenroute

Wanneer je jouw vakantie doorbrengt in Friesland, is een bezoekje aan één van de Elfsteden meer dan waard! Ieder jaar wordt er in Friesland de “Elfstedentocht” gehouden. Al jaren hebben we niet meer kunnen genieten van een schaatstocht, maar fietsend en op de step is een groot succes!

De elfstedenroute kun je zelfs varen! Breng een bezoekje aan de schilderachtige havenstadjes en historische plaatsen vanuit je accommodatie in Friesland.

  • Dokkum is een hele bijzondere plek in Friesland. Vroeger was het ooit een havenstad, maar nu een bedevaartsoord.
  • Franeker kent een uniek historisch centrum en de op één na oudste universiteit.
  • Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie Friesland is in het bezit van vele historische gebouwen en leuke winkelstraatjes.
  • Wij van LastminuteVaren.nl zijn gevestigd in Bolsward. Een prachtige Hanzestad waar de Fietselfstedentocht én de Stepelfstedentocht niet alleen starten, maar ook halverwege een doorkomst hebben en daarna ook nog eens de finish.
  • Iedere stad binnen de Elfstedentocht heeft zo een eigen, uniek karakter.

Breng jouw vakantie door aan het water

Friesland bestaat voor een groot deel uit water, dus voor echte waterpret ben je hier aan het juiste adres. De meeste vakantiehuizen op onze website liggen aan het water en beschikken vaak ook over een eigen steiger. Echte visliefhebbers kunnen even een hengeltje uitgooien, mits je in het bezit bent van een vispas. Maar je kunt bijvoorbeeld ook je eigen boot meenemen of via onze website een open zeilboot of sloep huren.

Wanneer je je vakantie doorbrengt in Friesland, is een tochtje over het water onmisbaar. Verschillende mooie vaarroutes brengen je langs de meest unieke plekjes van de regio. Wil je ongestoord kunnen genieten van al het moois wat Friesland je te bieden heeft? Of heb je geen ervaring en vind je het eng om zelf een boot te besturen? Ga dan varen met een ervaren schipper. Zo heb je alle tijd om te genieten van de omgeving. Reserveer nu jouw vakantiehuisje in Friesland en ontdek de provincie vanaf het water! 

Vakantiehuisje aan het water
Foto: Vakantiehuisje aan het water

Campings in Friesland

Ook is Friesland een prachtige en veelzijdige kampeerbestemming. Neem je eigen caravan, camper of tent mee en blijf overnachten op een van de sfeervolle campings aan het water in Friesland. Of je nu met je partner, kinderen of de hele familie naar de camping gaat. De campings in Friesland staan voor een rustieke vakantie vol rust, ruimte en natuur in een mooie omgeving. 

Een wandel of fietstocht door Friesland

Friesland kent vele mooie wandel- en fietstochten. Friesland is niet alleen op het water heel leuk, maar ook het vasteland is prachtig en interessant om op een actieve manier te ontdekken! Het noorden en wensten van deze provincie wandel je door het rustige terpenland; kleigronden waar rust en ruimte samen komen. In het oosten en zuidoosten van Friesland geniet je van de Friese wouden.

Ook wadlopen behoort tot de mogelijkheden. Vanuit verschillende kustplaatsen heb je de mogelijkheid een waddentocht te ondernemen. Via het knooppuntennetwerk kun je prachtige fietstochten maken vanuit je vakantiehuisje in Friesland. Doe onderweg een hapje en drankje in een van de elfsteden die Friesland rijk is. Na een actieve dag door de regio, kun je heerlijk bijkomen in je sfeervolle vakantiehuisje aan het water of in de prachtige natuur. 

Vakantie in Lemmer
Foto: Accommodatie aan het water

Je vakantiehuisje te huur zetten op onze website

Beschik je zelf over een vakantiehuisje en wil je die te huur aanbieden? Dan ben je bij LastminuteVaren.nl aan het juiste adres. Dat geldt ook voor motorjachten, zeiljachten, sloepen of open zeilboten. Deelname is kosteloos op basis van No cure, no pay. Alleen bij daadwerkelijke verhuur via LastminuteVaren.nl brengen wij een nette commissie in rekening. Wil je meer informatie? Vul dan het onderstaande contactformulier in.